Запрошуємо до студентської командної гри кафедри політології «Творимо ліберальну демократію разом»

30.11.2023 | 09:12

📅 Дата: 6 грудня 2023 року о 15:00

📢 Формат проведення: очний/персональний

🏛️ Місце проведення: Львів, вул. Університетська, 1, ауд. 201

👥 Учасники: 3 команди у складі студентів-політологів 4 і 5 року навчання

👥 Жюрі: проф. Анатолій Романюк і проф. Віталій Литвин

 

🌐 Легенда гри: Є три окремі держави (команди), які щойно отримали незалежність. Кожна держава представлена командою «батьків засновників» у складі 4 осіб (студентів). Це різні держави, зокрема залежно від свого первинного політичного укладу, в тому числі одна – унітарна і централізована держава, друга – унітарна і децентралізована держава та третя – федеративна держава. Держави також відрізняються своїми системами правління, адже серед них президентська, напівпрезидентська і парламентська республіки. Всі держави до отримання незалежності були автократіями, а сьогодні перед ними відкриті можливості конституційної/інституційної інженерії і демократизації, яку команди/держави і будуть проєктувати залежно від вихідних умов і кінцевих цілей. В ході гри це робитиметься з прицілом на досягнення сталого демократичного розвитку (осягнення консолідованої ліберальної демократії), за підсумками чого кожній державі відкриються або не відкриються двері для вступу в якусь престижну міжнародну чи наднаціональну організацію, за аналогією ЄС. Те, до якої держави і якого саме формату буде належати та чи інша команда студентів, буде визначено на підставі жеребкування в ході гри. Дебати в рамках гри стосуватимуться проблем: міжінституційних відносин у трикутнику «глава держави – уряд – парламент», партійно-виборчих питань, а також ролі громадянського суспільства – і все це з прицілом на розвиток ліберальної демократії.

Навчальну гру підготовано й організовано кафедрою політології і студентським товариством «Поліс» за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках «Програми Еразмус+» за напрямом «Жан Моне для вищої освіти» (Модуль «Політичні інститути та системи в Європі: порівняння і досвід для України», № 101126702)

Фінансується Європейським Союзом. Однак висловлені погляди та думки належать лише автору(ам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань культури та освіти. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.