Відбулась міжнародна наукова конференція кафедри політології “Інституційні, партійні та виборчі чинники політичного процесу в Україні й інших країнах Європи в умовах війни і невизначеності: національний, наднаціональний і субнаціональний рівні”

30.11.2023 | 10:44

Конференція була проведена 24-25 листопада й організована як восьма у рамках серії міжнародних наукових конференцій “Політичні партії і вибори: українські та світові практики” (пам’яті Юрія Шведи) кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка та Центру політичних досліджень у м. Львів.

Конференція об’єднала провідних дослідників, викладачів та експертів з різних країн, які обговорили широкий спектр тем, пов’язаних з інституційними рамками політичного процесу, виборчими та партійними аспектами в умовах сучасних викликів, таких як війна і невизначеність.

Три основні секції конференції охопили проблематику структуризації політичного процесу, впливу виборчого процесу на політичну і партійну сферу, а також трансформації партій та організацій громадянського суспільства на різних рівнях політики й урядування.

Участь у конференції взяли представники від Бірмінгемського університету (Сполучене Королівство), Вроцлавського університету та Університету Казимира Великого (Польща), Пряшівського університету (Словаччина), Університету Вітовта Великого (Литва), Університету імені Бар-Ілана (Ізраїль), Гельсінського університету (Фінляндія), Львівського національного університету імені Івана Франка, Ужгородського національного університету, Національного університету “Острозька академія”, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Українського Католицького Університету (Україна) та інших провідних закладів вищої освіти й аналітичних центрів.

             

🌐 Програму міжнародної наукової конференції можна завантажити за посиланням (натиснути).

📢 За результатами конференції буде підготовлено й опубліковано збірник тез і доповідей. Запрошуємо слідкувати за публікаціями на сайті кафедри політології.

Міжнародна наукова конференція організована за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках «Програми Еразмус+» за напрямом «Жан Моне для вищої освіти» (Модуль «Політичні інститути та системи в Європі: порівняння і досвід для України», № 101126702).

Фінансується Європейським Союзом. Однак висловлені погляди та думки належать лише автору(ам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань культури та освіти. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.