24-25 листопада відбудеться міжнародна конференція кафедри політології “Інституційні, партійні та виборчі чинники політичного процесу в Україні й інших країнах Європи в умовах війни і невизначеності: національний, наднаціональний і субнаціональний рівні”

20.11.2023 | 18:16

Запрошуємо до роботи міжнародної наукової конференції “Інституційні, партійні та виборчі чинники політичного процесу в Україні й інших країнах Європи в умовах війни і невизначеності: національний, наднаціональний і субнаціональний рівні” у рамках серії міжнародних наукових конференцій кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка та Центру політичних досліджень у м. Львів “Політичні партії і вибори: українські та світові практики” (пам’яті Юрія Шведи).

Шведа Юрій Романович (*1964 – †2016 рр.) – до 2016 р. доцент і докторант кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка, український політолог, партолог і псефолог, політичний теоретик і практик. Автор навчальних курсів “Історія та теорія політичних партій”, “Партологія”, “Псефологія”, “Політична комунікація”, “Теорія комунікації”, “Партії та партійна система України”, “Партійні системи світу”, “Технологія виборчої кампанії”, “Основи демократії” та інших.

 

📅 Дата: 25 листопада о 10:00 – початок пленарного засідання конференції за секціями (24 листопада – засідання організаційного комітету і редакційної ради)

📢 Формат проведення: змішаний (очно-дистанційний)

🌍 Робочі мови: англійська, українська, польська, словацька тощо

🏛️ Місце проведення: Львів, вул. Університетська, 1, ауд. 220 (конференц‐зала)

👥 Реєстрація / онлайн-вхід учасників конференції: 09:45 – 10:00

🌐 Приєднатись для онлайн участі у конференції можна за посиланням (натиснути) або скориставшись QR-кодом:

 

📢 Цьогорічна міжнародна наукова конференція буде проведена у такому порядку і за такими секціями:

Вітальне слово й офіційне відкриття конференції 10:00 – 10:15
Секція 1 Інституційні, партійні та виборчі рамки, чинники й детермінанти структуризації політичного процесу, багаторівневого урядування та членства/інтеграції в ЄС і НАТО: досвід країн Європи для України

10:15 – 12:30

Керівник секції –

проф. Віталій Литвин

Секція 2 Виборчий процес та партійна політика в Україні й інших країнах Європи в умовах війни та невизначеності: інституційні, безпекові та комунікаційні чинники і наслідки

13:15 – 15:30

Керівник секції –

проф. Анатолій Романюк

Секція 3 Структурні, організаційні й ідеологічні чинники і рамки функціонування та трансформації партій і організацій громадянського суспільства на різних рівнях політики й урядування в Україні та інших країнах Європи

15:45 – 17:50

Керівник секції –

доц. Геннадій Шипунов

Підведення підсумків та офіційне закриття конференції 17:50 – 18:00

 

🌐 Консолідовану програму міжнародної наукової конференції можна завантажити за посиланням (натиснути).

 

📢 Учасники конференції за запитом отримають сертифікати з зазначенням загальної кількості академічних годин – 60 годин (2 кредити ECTS), – а матеріали учасників будуть опубліковані в електронному і друкованому варіантах збірника за результатами конференції.

 

Міжнародна наукова конференція організована за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках «Програми Еразмус+» за напрямом «Жан Моне для вищої освіти» (Модуль «Політичні інститути та системи в Європі: порівняння і досвід для України», № 101126702).

Фінансується Європейським Союзом. Однак висловлені погляди та думки належать лише автору(ам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань культури та освіти. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.