Звітна конференція культурологів (проєктна практика)

02.03.2021 | 22:16
Відбулася звітна конференція студентів-культурологів другого курсу за результатами проходження навчальної (проєктної) практики у двох культурних інституціях міста: Львiвський Мiський Палац Культури Iменi Г. Хоткевича і Львівський муніципальний мистецький центр (керівники практики: Діана Ігнатенко Ляна Мицько).
Студенти поділилися здобутками і враженнями від практики у Палаці ім. Г. Хоткевича: ознайомлення зі самим Палацом, працівниками та керівниками установи, прослухані лекції про управління у сфері культури та про пошук можливостей для культурних менеджерів. Дуже цінним був досвід створення і презентації власної культурної інституції, як от проєкти галереї сучасного мистецтва “PictorALL INclUSion. Перша інклюзивна галерея”, “Вечір старого кіно”, фото-фестиваль “В кадрі”, літні вечори культури та ін. Дуже приємно було почути про те, що окремі проєкти студенти подали як заявки на грантові конкурси для Українського культурного фонду.
Студенти, які проходили практику в Муніципальному мистецькому центрі, стали медіаторами виставки “Чому у Львові будуть художниці”. Взяли участь у творенні інклюзивного інформаційного простору, спілкувалися з відвідувачами, займалися організаторською роботою, брали участь в кураторських екскурсіях і бесідах з художницями. Паралельно практиканти долучилися до діяльності Центру: лекція про регіональне кіно в Україні, виставка протестних плакатів білоруського митця В. Цеслера, виставка німецько-українського фотопроєкту “Вулиця, на якій я живу”, презентація книги “Чому в українському мистецтві є великі художниці”, анімація С. Савченка, перформанс Джулі Бектон Гілам, презентація книги І. Небесника “Графічне мистецтво Закарпаття”, концерт унікальних записів давньої і нової музики та багато іншого.
Практика – це безцінний досвід. І наші студенти збагатилися новими знаннями, професійними навиками і знайомствами в культурологічних колах. Вітаємо!
Вдячність за фотографії

Kateryna Nikolaieva

— with

Oksana Darmoriz

.