Заключне обговорення і рекомендація ОПП “Філософія” першого бакалаврського рівня

20.04.2021 | 11:15

19 квітня відбулося заключне обговорення ОПП “Філософія”за участю викладачів кафедр історії філософії, філософії, теорії та історії культури. Обговорювалися можливість оновлення бакалаврською програми на міжкафедральному рівні. Зокрема, розглядалося питання – в руслі міждисциплінарності – можливість долучення до філософських дисциплін предметів психологічного та культурологічного плану (як можливі варіанти аналізуватимуться перспективи впровадження у навчальний процес таких предметів, як «Загальна та соціальна психологія» та «Етика, естетика, релігієзнавство». До процесу обговорення були долучені викладачі Дахній, Синиця, Хамар, Ковальчук, Терещенко, Бовтач, Карась, Поляруш, Джунь, Откович, Янкович, Лосик, Сарабун, рошенко, Колесник, Дарморіз, а також студенти Валентин Ватаманюк і Назар Огородник. Учасники заходу висловились про доцільність міжцисциплінарної співпраці, про потребу активного долучення до такого роду заходів студентів бакалаврату, аби встановити належний зворотній зв’язок.

Врахування тренду до міждисциплінарності призвело до суттєвого оновлення вибіркових дисциплін на 80 відсотків, що стало результатом врахування побажань здобувачів і роботодавців.

Ухвалено рішення про рекомендацію ОПП “Філософія” першого (бакалаврського) рівня на засіданні Вченої ради філософського факультету.