“Вибрані твори” К.Твардовського у вільному доступі

18.10.2016 | 15:45

Завдяки зусиллям Степана Іваника, Маркіяна Бондарчука, Марата Верникова, Ольги Гончаренко, Павла Содомори та Ігоря Карівця вітчизняне філософське середовище отримало рідкісну нагоду познайомитися із працями Казимира Твардовського в українських перекладах.

Книгу можна отримати у вільному доступі:
http://www.philosophy.ua/uk/community/papers/vybrani-tvory-6
Анотація:

Казимир Твардовський (1866-1938) – польський філософ, учень австрійського філософа Франца Брентано , засновник відомої Львівсько-Варшавської філософської школи. Доля пов’язала Казимира Твардовського зі Львовом, в якому він довгий час жив, викладав та вів семінари в Університеті імені Яна Казимира (тепер Львівський національний університет імені Івана Франка), а також під час Першої світової війни декілька років виконував функції ректора (1914-1917). Вперше українському читачеві пропонується ознайомитися з творчістю польського філософа. У книжці зібрані його основні праці з царин психології, логіки, етики, естетики та теорії пізнання.

Представники Львівського філософського товариства імені Казимира Твардовського люб’язно надають для відкритого доступу текст книги, яку було вперше презентовано на Львівському форумі видавців 2016 року.

Усього книга містить переклади 27 найбільш знакових праць польського філософа. Наразі всі вони доступні для перегляду та завантаження окрім праці “Чому зання – це сила?”, яку подано до публікації у часописі “Sententie”, і не може бути оприлюднена до свого виходу у світ у цьому часописі. Після того, як ця праця буде опублікована у “Sententie” (це станеться у жовтні-листопаді 2016 року), її одразу буде “повернено” до книги. Також незабаром будуть оприлюднені й інші доповнення – заявлені у змісті покажчики, передмова, дрібні зміни в самих текстах.