Всеукраїнська науково-практична конференція “VII Методологічні читання – Сучасна політична наука: нові виклики та контексти (пам’яті професора Валерія Миколайовича Денисенка)”

17.12.2020 | 17:58

11 грудня на філософському факультеті за ініціативи кафедри теорії та історії політичної науки у дистанційному форматі відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «VII Методологічні читання – Сучасна політична наука: нові виклики та контексти (пам’яті професора Валерія Миколайовича Денисенка)».

Участь у конференції взяли 67 науковців зі Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Луцька, Чернівців, Вінниці, Одеси, Києва та Запоріжжя. Робота конференції відбувалась за такими напрямами: теорія та історія політичної науки; політичні інститути та процеси; політична культура та ідеологія; етнополітологія; міжнародні політичні процеси; політичні виміри державного управління: теоретичні принципи та прикладні аспекти. У їхніх рамках дослідники обговорили питання, пов’язані з актуальним станом розвитку політичної науки в Україні та світі. У своїх виступах доповідачі згадували про видатну постать професора, доктора політичних наук, багаторічного завідувача кафедри теорії та історії політичної науки філософського факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Валерія Миколайовича Денисенка, якого заслужено вважають одним із засновників  Львівської школи політичної науки. Більшість з його учнів продовжують розвивати політичну науку не лише на теренах Львова та області, а й усієї України.