Резолюція сенату Вроцлавського університету

01.03.2022 | 14:33

 

РЕЗОЛЮЦІЯ № 9/2022
СЕНАТА ВРОЦЛАВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ
від 28 лютого 2022 р.
про висловлення солідарності з Україною та засудження агресії Росії

Відповідно до §22 пункту 25 Статуту Вроцлавського університету, ухваленого постановою № 102/2019 Сенату Вроцлавського університету від 29 травня 2019 р., згідно зі ст. 28 абз. 1 пункт 16 Закону від 20 липня 2018 р. «Про вищу освіту та науку» (Вісник законів 2021 р., поз. 478, із змінами) ухвалює:

§ 1. Сенат Вроцлавського університету, посилаючись на заяви, опубліковані 24 лютого 2022 р. Конференцією Ректорів польських вищих навчальних закладів, Головною радою з науки та вищої освіти, Польською Академією Наук, організаціями аспірантів та студентів, що представляють польську академічну науку та Опольського університетів щодо неспровокованої агресії Росії проти України, рішуче та одностайно засуджує ганебний напад на братський Український Народ.

Ми заявляємо про постійну підтримку та допомогу нашим друзям – українським університетам та науковцям.

Водночас ми просимо наукову спільноту Російської Федерації, зокрема університети в Санкт-Петербурзі, Москві, Томську, Іркутську та Омську, які співпрацюють із Вроцлавським університетом, твердо та беззастережно засудити війну, розв’язану проти України. Наукова співпраця має глобальний та аполітичний вимір, але вона не може служити для підтримки диктатур, які загрожують нашим сусідам сьогодні, а завтра загрожують нам.

Сенат Вроцлавського університету зобов’язує Ректора негайно призупинити співпрацю Університету з університетами та іншими науковими установами України до особливого розпорядження.

§ 2. Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Сенату Вроцлавського університету
Ректор: проф. П. Вишевський

 

У силу останніх актуальних подій в Україні – військових дій з боку РФ – світова академічна спільнота здійснює усіляку підтримку у різних напрямках, зокрема в освітньому просторі. Вище подана резолюція одного з університетів нашого сусіда – Польщі, що демонструє солідарність з народом України і бажання розвиватися у межах цілісного європейського простору. Детальніше ознайомитися з ухвалою можна за посиланням.