Філософський семінар «Роман Інґарден: бути феноменологом серед позитивістів»

23.11.2020 | 15:26

Відбулася заключна публічна подія нашого проєкту – Філософський семінар «Роман Інґарден: бути феноменологом серед позитивістів». Знаково, що у Всесвітній день філософії ми говорили про філософа та його філософську систему.

Зокрема, вдалося обговорити питання феноменологічної школи у міжвоєнний період ХХ ст., її зв’язку з іншими філософськими течіями, основні положення та поняття інґарденової концепції, її вплив на тогочасні феноменологічні, естетичні та літературознавчі дослідження, відшукати зв’язки у творчості Романа Інґардена та його сучасників, провести місток між німецьким способом філософування та східноєвропейською філософською традицією, а також між початком ХХ ст. та сьогоденням.

Дякуємо нашим спікерам Ользі Мусі, Андрію Дахнію, Ірині Пухті, Данилу Ільницькому, Богдану Тихолозу, Ігорю Пасічнику та Катерині Шевчук за грунтовні доповіді, Оксані Дарморіз та Ользі Мусі за майстерну модерацію, а Науковій бібліотеці ЛНУ ім Івана Франка за чарівну локацію, де до речі, цілком ймовірно і народжувалося багато філософських ідей Романа Інґардена. Переглянути запис розмови можна за посиланням:

https://www.facebook.com/259367840774115/videos/429551108046792