10 травня 2023 р. відбудеться наукова конференція кафедри політології “Теоретичні та практичні аспекти політичного розвитку в Україні і світі в умовах повномасштабної російсько-української війни” (пам’яті Любомири Мандзій)

04.05.2023 | 14:52

Мандзій Любомира Степанівна (1973–2021 рр.) – до 2021 р. доцентка кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат політичних наук, українська політологиня і політичний практик. Державна службовиця, в 2016–2019 рр. – директорка Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, в 2019–2021 рр. – заступниця міністра освіти і науки України, в 2020 р. тимчасово виконувала обов’язки міністра освіти і науки України. Авторка навчальних курсів “Політичні еліти і лідерство” та “Політична географія і геополітика” в Львівському національному університеті імені Івана Франка. В 2020 р. нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

 

Пленарне засідання конференції відбудеться 10 травня 2023 року за адресою м. Львів, Львівський національний університет імені Івана Франка, вул. Університетська 1, ауд. 220. Реєстрація учасників почнеться о 8.45, а офіціне відкриття конференції – о 9.00. Конференція проводитиметься в змішаному (офлайн і онлайн) форматі. В онлайн-режимі до конференції можна буде доєднатись за посиланням.

Наукова конференція відбуватиметься за такими науковими секціями:

  1. Внутрішні і зовнішні виміри національної безпеки: український, європейський та світовий контексти.
  2. Політичні інститути та процеси в умовах трансформації, війни та кризи в Україні і світі.
  3. Вияви та переосмислення ролі політичних еліт, лідерів і громадянського суспільства в умовах сучасного політичного розвитку та невизначеності.

Детальну програму конференції можна завантажити за посиланням.