25 січня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся з’їзд Асоціації політичних наук України (АПНУ)

29.01.2024 | 16:36

👥 З’їзд був проведений у змішаному форматі, зокрема як за персональної участі, так у формі «онлайн-мосту» між Львовом та Києвом.

📢 З доповіддю про роботу Асоціації виступив її голова Олег Рафальський – доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України. Про стратегію роботи АПНУ розповіла перший віце-президент Галина Зеленько – доктор політичних наук, професор, член-кореспондент НАН України.

🤝 Під час обговорення увагу було зосереджено на найбільш актуальних питаннях розвитку політичної науки в Україні, а також на викликах, які стоять перед українськими політологами, і можливих шляхах їхнього розв’язання. Також на з’їзді було заслухано дві наукові доповіді, зокрема професора Віктора Котигоренка (Київ) і професора Віталія Литвина (Львів), за підсумками проведених ними досліджень.

🔗 З’їзд Асоціації політичних наук України обрав новий склад президії, до якої серед низки членів увійшли професор Анатолій Романюк і професор Віталій Литвин з Львівського університету. Головою на черговий термін було затверджено Олега Рафальського. Крім того, прийнято рішення про створення наукового журналу АПНУ й узгоджено головні напрями роботи організації.