16 квітня відбудуться щорічні бесіди випускників-політологів на тему «Політичні інститути та системи важливі»

06.04.2024 | 15:05

👥 Учасниками бесід будуть випускники навчальних курсів «Порівняльна політологія: політичні інститути та системи країн Західної Європи» (студенти-бакалаври спеціальності «Політологія») та «Порівняльний аналіз політичних інститутів і систем країн Центрально-Східної Європи» (студенти-магістри спеціальності «Політологія»), а також представники студентського товариства «Поліс» і громадської організації «Центр політичних досліджень. Львів» тощо. Бесіди випускників організовано у рамках «Програми Еразмус+» за напрямом «Жан Моне для вищої освіти» (модуль «Політичні інститути та системи в Європі: порівняння і досвід для України», № 101126702).

📢 Перший тематичний блок бесід випускників стосуватиметься обговорення особливостей, результатів і перспектив подальшого розвитку навчального процесу й згаданих академічних курсів з питань Європейського Союзу та політичних інститутів і систем у країнах Західної та Центрально-Східної Європи. Тому фактично бесіди випускників стануть завершальною зустріччю і каналом зворотного зв’язку між викладачами та студентами, що дозволить підсумувати успіхи та результати розвитку двох академічних курсів у рамках першого року реалізації проєкту й означити орієнтири на майбутнє.

🌍 У другому тематичному блоці бесід випускників учасники матимуть можливість обговорити різні варіанти та перспективи подальшого розвитку політичної системи й політичних інститутів в Україні на тлі врахування як передового і позитивного, так і можливо негативного й критичного досвіду країн Західної і Центрально-Східної Європи, які уже є членами Європейського Союзу. Це надзвичайно актуально на тлі євроінтеграційного поступу України й очікування подальшої демократизації, розвитку і реформування політичних інститутів у нашій державі.

🌐 За наслідками бесід випускників «Політичні інститути та системи важливі» будуть напрацьовані рекомендації з приводу подальшого розвитку згаданих академічних курсів й розуміння можливостей використання європейського політичного й інституційного досвіду в Україні.

Бесіди випускників «Політичні інститути та системи важливі» відбудуться 16 квітня 2024 року в аудиторії 301 і розпочнуться о 13:00 год.

 

Захід буде організовано кафедрою політології, Центром політичних досліджень і студентським товариством «Поліс» за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках «Програми Еразмус+» за напрямом «Жан Моне для вищої освіти» (модуль «Політичні інститути та системи в Європі: порівняння і досвід для України», № 101126702).

Фінансується Європейським Союзом. Однак висловлені погляди та думки належать лише автору(ам) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань культури та освіти. Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.