10 травня відбулось пленарне засідання наукової конференції кафедри політології “Теоретичні та практичні аспекти політичного розвитку в Україні і світі в умовах повномасштабної російсько-української війни” (пам’яті Любомири Мандзій)

13.05.2023 | 12:46

Наукова конференція була присвячена вшануванню пам’яті доцентки кафедри політології, кандидатки політичних наук, заступниці Міністра освіти та науки України і в.о. Міністра освіти та науки України у 2020 році – Любомири Степанівни Мандзій.

Вдячні кожному за те, що поділилися спогадами, пов’язаними з цією світлою людиною, під час відкриття конференції, зокрема: завідувачу кафедри політології Романюку А.С., ректору ЛНУ ім. І. Франка Мельнику В.П., колегам Юринець О.В., Дащаківській О.Ю., Хобзею П.К., а також чоловікові Любомири Степанівни – Мандзію Т.М. Завдяки Любомирі Степанівній освітній процес зазнав змін у кращу сторону, а політична наука вдосконалилася. Для кафедри політології є великою честю ділитися життєвою історією Любомири з молодшими колегами, щоби спогади про неї не згасали крізь роки.

Робоча частина конференції відбулась у змішаному форматі та складалася з трьох секцій:

  1. Внутрішні і зовнішні виміри національної безпеки: український, європейський та світовий контексти.
  2. Політичні інститути та процеси в умовах трансформації, війни та кризи в Україні і світі.
  3. Вияви та переосмислення ролі політичних еліт, лідерів і громадянського суспільства в умовах сучасного політичного розвитку та невизначеності.

Всі з напрацювань учасників конференції є доказом того, що навіть у найважчі часи наука продовжує розвиватись, розкриваючи суть процесів, які супроводжують наше повсякдення. Вдячні нашим Захисникам за можливість працювати над суспільно-політичною проблематикою, закладаючи теоретичну основу трансформації політичної системи нової України – України, яка вистояла та відстоює власні національні інтереси.

Тексти доповідей будуть розміщені в збірнику за результатами наукової конференції.