29 березня відбувся воркшоп кафедри політології “Вступ до кількісних методів політичного аналізу. Індексування, ранжування та формули у політичній науці”

03.04.2023 | 15:18

Воркшоп відбувся 29 березня 2023 р. в аудиторії 201 і розпочався в 13 год. 30 хв. Проводив воркшоп професор кафедри політології, доктор політичних наук Віталій Литвин. Участь у воркшопі взяли персонал, студенти й аспіранти відділення політології. Було розглянуто питання: сутності й історії кількісних методів і методик аналізу в політичній науці; індексів, індикаторів, маркерів і вимірювань як понятійно-категоріального апарату кількісного аналізу; варіантів використання кількісних методів і методик; формул у політичній науці; шкалювання як методики аналізу в політичній науці і баз даних; індексування та ранжування як опцій кількісного аналізу в політичній науці.

 

Захід було проведено в рамках серії теоретичних і практичних воркшопів кафедри політології “Кількісні, математичні та статистичні інструменти в політичній науці та практиці”. Цикл воркшопів організовано за підтримки Центру урядування та культури в Європі (Center for Governance and Culture in Europe) Університету Санкт-Галлена (University of St. Gallen) у Швейцарії