Кафедра психології долучається до промоції ментального здоров’я

27.10.2022 | 13:33

Щорічно у жовтні кафедра психології Львівського національного університету імені Івана Франка організовує і бере активну участь у заходах, спрямованих на популяризацію необхідності турбуватися про ментальне здоров’я. Всесвітній день психічного здоров’я відзначається з 1992 року 10 жовтня, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health).

Цьогоріч, кафедра була співорганізатором двох важливих заходів, поєднаних головною стратегічною метою – сприяти розвитку психологічної науки та допомагати людям, ментальне здоров’я яких постраждало через повномасштабне російське вторгнення.

Як уже повідомлялося, 14-15 жовтня 2022 року кафедра психології була співорганізатором Міжнародної науково-практичної конференції «Психологічний супровід до, під час та після війни». В рамках роботи конференції представниці Львівського університету поділилися з колегами досвідом роботи з військовослужбовцями та розповіли про практику організації й проведення груп психологічної підтримки в перші місяці війни.

А перед цим колектив кафедри долучився до проведення Всеукраїнського науково-практичного семінару «Творча багатовимірність життєдайного простору арттерапії». Захід організували спільно із Всеукраїнською громадською організацією «Арт-терапевтична асоціація», Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та кафедрою соціальної педагогіки та соціальної роботи Львівського національного університету імені Івана Франка.

Під час роботи семінару доповіді представили доцентка Надія Левус, старша викладачка Галина Михальчишин та доцентка Марія Перун. Метою проведення науково-практичного семінару було обговорення ресурсів та можливостей життєдайного простору арттерапії в сучасних умовах, створення поля для підтримки арттерапевтів та обміну досвідом в умовах війни. Також учасники семінару обговорили можливості застосування методів та прийомів арттерапії у роботі практичного психолога, корекційного педагога, соціального педагога і соціального працівника.

За результатами проведення семінару організатори планують черговий випуск наукового видання «Простір арттерапії».