26-27 січня відбудеться Перший міжнародний форум політологів в Україні

23.01.2024 | 14:48

Перший міжнародний форум політологів в Україні організований Центром політичних досліджень і кафедрою політології Львівського університету у партнерстві з університетами з країн Вишеградської групи.

Форум відбудеться у місті Львів та об’єднає понад сто експертів, вчених, освітян і гостей з країн Європи, країн Вишеградської групи й України. Під час Форуму відбудеться обговорення практичних і теоретичних інновацій та трендів у політичній науці і практиці, а також ключових аспектів політології та сучасної політики як у нашій державі, так і закордоном.

 

📅 Дата: 26-27 січня 2024 року

🏛️ Місце проведення: Львів, вул. Листопадового Чину, 6, Будинок вчених

📢 Формат проведення: змішаний (очний/персональний і дистанційний)

🌐 Робочі мови: англійська, українська (синхронний переклад)

👥 Кількість учасників: понад 100

 

🌍 На Форумі Ви зможете прийняти участь у панельних дискусіях та воркшопах, де наші експерти та спікери поділяться своїм досвідом і думками на різні актуальні теми. Форум буде проведено впродовж двох днів і структуровано на наступні дискусійні панелі та воркшопи:

 

Панельна дискусія 1 (26 січня) Тенденції, інновації та проблеми розвитку політичної освіти і науки в країнах Вишеградської четвірки й Україні
Воркшопи (26 січня) Формування і використання баз даних про вибори в країнах Вишеградської четвірки: досвід для України
Панельна дискусія 2 (26 січня) Європейська, регіональна та національна безпека в контексті російсько-української війни
Панельна дискусія 3 (27 січня) Хід і наслідки політичної трансформації в країнах Вишеградської четвірки до та після вступу в ЄС: досвід для України
Панельна дискусія 4 (27 січня) Партійно-виборчий та інституційний дизайн в країнах Європи й Україні: спільне та відмінне

 

Цей міжнародний форум – унікальна можливість для політологів і всіх, хто цікавиться політикою, зустрітися, поділитися досвідом та дізнатися більше про сучасні політичні виклики. Не пропустіть цю унікальну можливість розширення свого горизонту, обміну ідеями та знаннями з провідними фахівцями з політичної науки!

 

📢 Програму Форуму можна завантажити за посиланням.

 

Перший міжнародний форум політологів в Україні є частиною проєкту “Інновації у політичній практиці та науці Вишеградської четвірки й України: довоєнний, воєнний та євроінтеграційний контексти” в рамках “Гранту Вишеград+” (№ 22230095) від Міжнародного Вишеградського Фонду. Цей проєкт спрямований на об’єднання політологів, дослідників і практиків з різних країн, щоби вивчати й обмінюватися досвідом у галузі політичної науки. Результати проєкту сприятимуть розвитку освіти й спроможності, зміцненню професійних мереж, підтримці мобільності дослідників, викладачів і практиків у сфері політичної науки для обміну передовим досвідом між країнами Європи й Україною, зокрема на шляху її модернізації, демократизації та інтеграції у Європейський Союз.

 

🤝 Організатор Форуму та виконавець проєкту: Центр політичних досліджень

🔗 Партнери проєкту:

🌐 Офіційна веб-сторінка проєкту: https://post-ua.info/visegrad-grant

 

Проєкт фінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського Фонду. Місією Фонду є просування ідей сталого регіонального співробітництва у Центральній Європі.