14-15 жовтня 2022 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Психологічний супровід до, під час та після війни: результати досліджень та ділення досвідом».

26.10.2022 | 13:35

14-15 жовтня 2022 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Психологічний супровід до, під час та після війни: результати досліджень та ділення досвідом». Організували наукове зібрання кафедра психології і психотерапії Українського католицького університету у співпраці із кафедрою психології Львівського національного університету імені Івана Франка. Конференцію присвятили Всесвітньому дню психічного здоров’я та Дню Захисників та Захисниць України.

Доповіді учасників конференції були згруповані за основними тематичними напрямками, які передбачали висвітлення проблеми, пов’язаних із психологічним супроводом в системі освіти, психологічним супроводом військових та їхніх сімей, психологічним супроводом внутрішньо переміщених осіб та психологічним супроводом осіб, які постраждали від війни.

Робота наукового форуму передбачала пленарні, секційні доповіді із зазначених напрямків роботи, круглий стіл та дискусії.

Доцентки кафедра психології Львівського національного університету імені Івана Франка Анна Вовк, Вікторія Гупаловська та Надія Левус на тематичних секціях поділилися з колегами досвідом роботи з військовослужбовцями і розповіли про практику організації і проведення груп психологічної підтримки в перші місяці війни.