П’ятнадцять років із дня заснування кафедри теорії та історії політичної науки

15.11.2022 | 15:52

Цьогоріч кафедра теорії та історії політичної науки філософського факультету святкує п’ятнадцять років із дня свого заснування.

З цієї нагоди колектив кафедри провів круглий стіл «Методологія політичної науки: стан та перспективи розвитку в Україні та світі». Про основі етапи становлення та розвитку політичної науки у Львівському національному університеті імені Івана Франка, про внесок у розвиток методології політичної науки колективу кафедри та її багаторічного завідувача доктора політичних наук, професора Валерія Миколайовича Денисенка, розповів у вступному слові чинний завідувач кафедри, доктор політичних наук Геннадій Володимирович Шипунов. Він підкреслив, що основним спрямуванням наукової діяльності кафедри є теоретична розробка основних категорій, понять, концептів політичної науки на основі осмислення та концептуалізації політичних процесів в Україні. Від імені деканату колектив кафедри привітала заступниця декана з наукової роботи, доктор психологічних наук, професор кафедри Наталія Ігорівна Жигайло.  Вона відзначила, зокрема, вагомий внесок членів кафедри у наукову та науково-педагогічну роботу філософського факультету. Викладачі кафедри – професор Ігор Вдовичин, доценти Леся Угрин, Вікторія Бунь, Андрій Гарбадин, асистенти Лідія Токарєва, Михайло Ковальчук, Орислава Потерейко, Святослава Возняк – поділилися спогадами про роботу на кафедрі, дискутували про методологічні аспекти розвитку політичної науки в Україні, процеси та події в Україні та світі.

Ми горді за викладачів кафедри – за Святослава Мотрена, який захищає Україну в силах тероборони, та за Анну Сабару, яка приєдналася до лав ЗСУ. Ми чекаємо на Вас, колеги, з перемогою!

І звичайно згадували всіх, хто протягом цих п’ятнадцяти років був із нами і хто пройшов з нами цей шлях. Зі сумом і вдячністю згадували нашого вчителя та друга Валерія Денисенка, зусиллями якого кафедра й була створена у вересні 2007 р., талановитого Олександра Сорбу, які  передчасно пішли у засвіти, але житимуть у нашій пам’яті, пам’яті студентів.

Ми дякуємо усім друзям, колегам, партнерам, студентам, усім, хто підтримував та вірив у нашу ціль та ідею.

Приймаємо привітання та прямуємо вперед, далі лише краще!