Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду

06.10.2020 | 20:04
4 жовтня на площі перед Центром Довженка відбувся щорічний науковий фестиваль, цьогоріч під назвою “Наукові пікніки: Вакцина здорового глузду”.
Серед безлічі подій фестивалю під відкритим небом активно працював лекторій, в якому взяли участь викладачі і студенти кафедри теорії та історії культури, за що висловлюємо щиру вдячність Lviv Open Lab і випускниці кафедри Анастасії Мартинюк.

Першою подією лекторію Наукових пікніків стала панельна дискусія “Освітній GAP”, в якій під модеруванням Андрія Москаленка колеги обмінялися думками та ідеями щодо освітнього процесу в умовах карантину. Серед учасників – Оксана Дарморіз і Тетяна Власевич.

Згодом лекція на тему “Культура vs пандемії: ліки, щоб жити, творити, радіти” об’єднала кількох спікерів: Ольгу Ліщинську і студенток четвертого курсу культурологічного відділення Вікторію Бурлак, Вероніку Скалоцьку та Ірину Сімків.
Говорили про те, як культура, у всій багатоманітності царин, стає порятунком від світових пандемій (чуми, холери, віспи, “іспанки”, COVID-19).
Наукові пікніки – чудова нагода цікаво і з користю провести час. Пізнати нове, поекспериментувати, апробувати себе в новій ролі, поспілкуватися, познайомитися. А найголовніше – зрозуміти, що наука – це круто, весело, актуально!