Відбулися “Дні науки філософського факультету 2018”

21.05.2018 | 16:08

15-16 травня 2018 року у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась щорічна наукова студентська конференції «Дні науки філософського факультету 2018». У конференції щорічно беруть участь студенти та аспіранти різних спеціальностей філософського факультету: філософії, культурології, психології, політології.

Організували захід спільно з адміністрацією філософського факультету Наукове товариство студентів, аспірантів та молодих вчених філософського факультету “Кордіс”, до якого входять Студентське товариство “Поліс”, Студентське науково-культурологічне товариство “Гілея”, Студентське науково-практичне товариство психологів. В організації конференції також допомагали Політичний клуб та Студентська рада філософського факультету.

Основним завданням наукового зібрання є забезпечення ефективного спілкування та обміну інформацією між студентами не тільки різних спеціальностей, але і різних вузів. Адже у конференції щорічно приймають участь студенти Київського національного університету імені Т. Шевченка, Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, Національний педагогічний університет імені М. Драгоманова, Національний університет “Острозька академія” та інші.

Під час відкриття конференції заступник декана філософського факультету з наукової роботи Олена Валеріївна Квас наголосила на актуальності проведення студентських конференцій та важливість щорічного представлення студентами результатів своєї наукової роботи.

На пленарному засіданні аспіранти факультету представили доповіді, у яких йшлося про специфіку і практику знань зі своїх спеціальностей. Пленарне засідання розпочалось з доповіді про особливості сучасного інформаційного суспільства кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії Євгена Ланюка. Також результати своїх досліджень мали можливість презентувати учні Малої академії наук, зокрема на пленарному засіданні виступила Сенчишин А.-М., переможниця конкурсів наукових робіт.

У Днях науки 2018 протягом двох днів прийняли участь близько 100 студентів.

Фото: Олег Вівчарик