Передріздвяні студентські методологічні читання

24.12.2018 | 21:21

18 грудня на філософському факультеті відбулись передріздвяні студентські методологічні читання на тему: «Historia magistra vitae est: історичне знання в контексті творення форм і змісту сучасності».
Доповідачі розкрили спектр різних методологічних проблем, зокрема питання розрізнення понять та категорій: «міфологізація», «свідомість громадянина», «сучасний інформаційний простір», «національна свідомість». До дискусій долучались викладачі та студенти, в яких були проаналізовані проблеми співвідношення науки та практики, внутрішня свобода совісті, шлях до розуміння науки чи дисонанс процесу її примітивізації. Слухачами були відзначені п’ять найкращих доповідей таких студентів Олексій Каленіченко, Володя Беркич, Богдан Бевза, Олександра Карапуз, Маркіян Михайлишин.
Тепер студенти готують до публікації свої статті у спеціальному випуску Віснику Львівського університету. Серія філософсько-політологічні студії до 5 січня.

Захід відбувався з ініціативи студентів та кафедри теорії та історії політичної науки, за підтримки кафедри філософії та кафедри теорії та історії культури. До організації та участі долучились члени Cordis. Наукове товариство філософського факультету.