Друга наукова конференція пам’яті Ю. Р. Шведи (21 жовтня 2017 р.): результати

24.10.2017 | 22:11

21 жовтня 2017 р. відбулася Друга наукова конференція пам’яті Юрія Романовича Шведи “Політичні партії і вибори: українські та світові практики”.

Конференція відбулася за такими науковими секціями:

1. Регіональні особливості формування та розвитку політичних партій України.
2. Партії та партійні системи: світовий досвід.
3. Партійні та виборчі системи: інституційно-процесуальна кореляція.

У рамках першої секції відбулось обговорення результатів порівняльного аналізу регіональних особливостей розвитку політичних партій України згідно з єдиною запропонованою та погодженою методикою. Окрім того, обговорювалась і сама методика та перспективи її подальшого застосування українськими науковцями. У секції взяли участь науковці з різних регіонів України, зокрема з Буковини, Волині, Дніпропетровщини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Києва та Київщини, Львівщини, Харківщини, Хмельниччини.

У рамках другої та третьої секції було обговорено проблематику партій, партійних і виборчих систем в Україні та різних країнах світу. Також було презентовано монографію Центру Разумкова “Трансформація партійної системи. Український досвід у європейському контексті”. Дискутували науковці з України та іноземні гості.

За результатами підготовки та проведення наукової конференції буде опубліковано збірник наукових статей і тез її учасників – “Політичні партії і вибори: українські та світові практики”.

В ході конференції намічено концепцію, формат і методику наступної конференції, яка буде присвячена проблематиці регіональних політичних режимів в Україні.

 

 

Більше фотографій можна переглянути за посиланням.