До уваги наукового співтовариства! 2-3 листопада 2018 року відбудеться третя наукова конференція пам’яті Ю. Р. Шведи “Політичні партії і вибори: українські та світові практики”

11.09.2018 | 22:02

Кафедра політології з приємністю інформує, що вийшов друком збірник статей і тез за результатами другої наукової конференції “Політичні партії і вибори: українські та світові практики” (пам’яті Юрія Романовича Шведи), яка була проведена 21 жовтня 2017 року. Електронний варіант збірника (а також збірника попередньої конференції) можна завантажити за посиланням.

Також запрошуємо до роботи третьої наукової конференції кафедри політології “Політичні партії і вибори: українські та світові практики” (пам’яті Юрія Романовича Шведи).

 

Шведа Юрій Романович (1964–2016 рр.) – до 2016 р. доцент і докторант кафедри політології філософського факультету ЛНУ ім. І. Франка, український політолог та вчений, що належить до провідних українських партологів та псефологів. Автор навчальних курсів “Історія та теорія політичних партій”, “Партологія”, “Псефологія”, “Політична комунікація”, “Теорія комунікації”, “Партії та партійна система України”, “Партійні системи світу”, “Технологія виборчої кампанії”, “Основи демократії”, “Теорія політичної системи”, “Політологія” тощо.

Конференція відбуватиметься 2-3 листопада 2018 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка та проводитиметься за такими секціями/підсекціями:

 

1. Партійні та інші політичні актори регіонального рівня в Україні та світі

1.1. Політичні партії регіонального значення та з “атрибутами регіональності”, їхні ознаки, особливості та характеристики.

1.2. Формальні та неформальні політичні актори регіонального рівня.

1.3. Особливості взаємодії регіональних і національних політичних акторів.

2. Параметри регіонального політичного процесу в Україні та світі

2.1. Особливості регіонального вектору розвитку в контексті загальнонаціонального політичного процесу.

2.2. Чинники регіонального політичного процесу: політичні, соціально-економічні, культурні, демографічні, географічні, транскордонні тощо.

2.3. Характер та особливості взаємодії владних і опозиційних партій у контексті відносин “регіон–держава”.

 

Робочі мови конференції: українська й англійська.

Для реєстрації своєї участі у конференції треба до 15 жовтня 2018 р. надіслати на електронну адресу організаційного комітету (зокрема доцента кафедри політології Литвина Віталія Сергійовича – lytvyn.vitaliy@gmail.com) назву своєї статті або тез виступу на конференції з вказанням прізвища та імені автора статті чи тез, місця праці, наукового ступеня та обраної наукової секції.

Деталізовану програму конференції можна завантажити за посиланням.

У випадку внесення змін і уточнень з приводу організації та проведення конференції інформуватимемо Вас.