30.11.2018 р. відбувся науково-практичний семінар на тему «Посилення громадської уваги до проблем адаптації спільнот до наслідків воєнного конфлікту».

01.12.2018 | 13:02

30 листопада 2018 року на кафедрі психології Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся науково-практичний семінар на тему «Посилення громадської уваги до проблем адаптації спільнот до наслідків воєнного конфлікту». Особлива увага приділялася психологічним та соціальним наслідкам воєнних дій на Сході України і анексії Криму та можливостям організації соціально-психологічної допомоги постраждалим – тим, хто безпосередньо брав участь у військових діях, хто постраждав у зоні цих дій, їхнім близьким родичам, а також внутрішньо переміщеним особам.

У роботі семінару прийняли участь науковці Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, викладачі кафедр психології львівських ВНЗ, керівники обласного та міського центрів практичної психології і соціальної роботи, практичні психологи.

У процесі обговорення конкретизовано роль психологічної служби системи освіти у корекції посттравматичних стресових розладів, розглянуто психологічні засоби активізації колективних зусиль із подолання наслідків воєнного конфлікту і зміцнення громадського здоров’я, а також можливості соціально-психологічних ресурсів сім’ї та соціального капіталу для адаптації спільноти. Учасники семінару звернули увагу і на зміни у структурі громадянської ідентичності як наслідок воєнного конфлікту.

bst

sdr

dav

sdr

sdr

dav